Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Slováci vyhrali ISPO Award za ultraľahké viazanie

Grizzly.ski získalo cenu ISPO Award za ultraľahké viazanie GR Olympic Tour. Porotu zaujala nízka hmotnosť, originálna špička a použiteľnosť aj na širšie lyže.

ISPO Award 2022 pre viazanie Grizzly.ski GR Olympic Tour. Foto – Instagram Grizzly.ski
ISPO Award 2022 pre viazanie Grizzly.ski GR Olympic Tour. Foto – Instagram Grizzly.ski

Model GR Olympic tour používa špicu, ktorá je veľmi ľahká, jednoducho sa do nej našľapuje, no obsahuje aj integrovanú brzdu a adaptér na stúpacie železá (haršajzne).

Novinkou tohto viazania je tour päta, ktorá má dve nastaviteľné polohy pre šliapanie. Podľa Jozefa Gáboríka, zakladateľa Grizzly.sk, je to dôležité pre ľudí s tvrdšími lyžiarkami, ktoré nie sú tak ohybné pri šliapaní ako pretekárske lyžiarky. Päta umožňuje tiež nastavenie DIN v rozsahu od 6 do 10.

Viazanie bude k dispozícii v dvoch variantoch – štandardom, ktoré sa napevno montuje bez možnosti posunu a Rent verzii so 70 mm rozsahom posunu päty. Štandardná verzia má hmotnosť 148 gramov a rentalová 194 gramov na polpár.

Grizzly.ski GR Olympic Tour
Grizzly.ski GR Olympic Tour

Ľahká manipulácia, rýchle zapínanie a nízka hmotnosť pri šliapaní aj s lyžami viac orientovanými na zjazd. Pretekárske DNA z neho robí intuitívneho a technicky sofistikovaného spoločníka pri touringovom skialpe.
Porota ISPO Award

Viac info a ďalšie fotky nájdete na Instagrame Grizzly.ski

Novinky

Novinka

Opatrenia na ochranu prírody podľa vedcov fungujú. V prvej štúdii svojho druhu skúmali stovky opatrení v rôznych častiach sveta, niektoré už z konca 19. storočia. V dvoch tretinách prípadov mali pozitívny dopad. Niekedy zo snahy o ochranu istých druhov profitovali iné, pôvodne nezamýšľané. (bbc)

Novinka

Uzávera cyklotrasy Jurava – Od pondelka 29. 4. 2024 bude opäť uzatvorená cyklotrasa Jurava medzi Seneckou cestou a mostom Vajnory. Dôvodom sú stavebné práce ponad cyklotrasu, ide o montáž prefabrikovaných nosníkov.