Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Chodník na Rainerovu chatu z Hrebienka bude uzavretý aj počas zimy

Červeno značený chodník z Hrebienka nad Rainerovu chatu bude uzatvorený aj počas zimy. Využiť ho môže len Horská záchranná služba a zásobovanie horských chát. Chodník nie je bezpečný, treba využiť obchádzku okolo Bilíkovej chaty.

Správa TANAP-u rieši spôsob, akým sa chodník opraví. "Ide o rozsiahlu akciu, aj keď je to odtrhnutie svahu na pomerne krátkom úseku. Pôjde o dosť náročný projekt z finančného, ale aj povoľovacieho hľadiska, keďže sa nachádzame v 5. stupni ochrany prírody," povedal pre TASR námestník riaditeľa Peter Spitzkopf. Aktuálne je svah odtrhnutý v dĺžke približne 20 metrov asi 150 metrov od začiatku turistického chodníka z Hrebienka. Námestník predpokladá, že do jari, kým sa začne s prácami na sanácii, sa to môže ešte o čosi pohnúť.

Novinky

Novinka

Otvárajú časť ferrát na Skalke pri Kremnici – Od 1. mája sa bude prístupná časť ferrát v stredisku Skalka pri Kremnici. Otvorené budú nové ferraty v starej časti strediska, tzv. “ferratový svet”. Via Ferrata Komín ostáva zatvorená kvôli hniezdeniu dravých vtákov.