Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka Na rakúskom vrchu Grossglockner uviazli dvaja slovenskí horolezci

Na rakúskom vrchu Grossglockner uviazli dvaja českí horolezci. V núdzovom volaní uviedli, že pri páde skaly na severnej stene vrchu utrpeli zranenia. Podarilo sa im uchýliť do bivaku v nadmorskej výške asi 3200 metrov, aktuálne čakajú na záchranu.

Podľa polície sa k nim pre silný vietor nemohol dostať záchranársky vrtuľník a ich prevoz do bezpečia sa má dokončiť v pondelok.

Polícia pôvodne informovala, že malo ísť o Slovákov.

Grossglockner s nadmorskou výškou 3798 metrov je najvyšší vrch Rakúska medzi spolkovými krajinami Korutánsko a Tirolsko. (tasr, apa)

Novinky

Novinka

Opatrenia na ochranu prírody podľa vedcov fungujú. V prvej štúdii svojho druhu skúmali stovky opatrení v rôznych častiach sveta, niektoré už z konca 19. storočia. V dvoch tretinách prípadov mali pozitívny dopad. Niekedy zo snahy o ochranu istých druhov profitovali iné, pôvodne nezamýšľané. (bbc)

Novinka

Uzávera cyklotrasy Jurava – Od pondelka 29. 4. 2024 bude opäť uzatvorená cyklotrasa Jurava medzi Seneckou cestou a mostom Vajnory. Dôvodom sú stavebné práce ponad cyklotrasu, ide o montáž prefabrikovaných nosníkov.