Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Novinka So Správou Národného parku Malá Fatra nikto nekonzultoval trasu letu vrtuľníka, v ktorom sedel Filip Kuffa

So Správou Národného parku Malá Fatra nikto nekonzultoval trasu letu vrtuľníka, v ktorom sedel Filip Kuffa. Vrtuľník letel nízko nad hrebeňom v oblasti, kde je uzávera kvôli hniezdeniu dravcov. Správa nepodala podnet na dopravný úrad ani na inšpekciu životného prostredia.

„Správa NP Malá Fatra nepodala podnet, nakoľko má vedomosť, že v danej veci koná SIŽP,“ odpovedal poverený riaditeľ Peter Cáder.

Neodpovedal na otázky, aký je jeho názor na tento let, či mohli byť ohrozené hniezda orla skalného a sokola sťahovavého, a ak áno, aká škoda mohla vzniknúť.

V rozhodnutí o tom, že tejto časti infožiadosti nevyhovie, Cáder uvádza, že právo na prístup k informáciám sa nevzťahuje na informácie, ktoré nie sú k dispozícii, najmä na „vytváranie výkladových stanovísk, rozborov, analýz, referátov, odborných stanovísk, politických stanovísk, prognóz a výkladov právnych predpisov a na vytváranie názorov.“

Novinky

Novinka

Otvárajú časť ferrát na Skalke pri Kremnici – Od 1. mája sa bude prístupná časť ferrát v stredisku Skalka pri Kremnici. Otvorené budú nové ferraty v starej časti strediska, tzv. “ferratový svet”. Via Ferrata Komín ostáva zatvorená kvôli hniezdeniu dravých vtákov.