Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bunda Pinguin Cirrus

Diskusná téma K článku: Bunda Pinguin Cirrus

Značka Pinguin je na našom trhu známa najmä vďaka hardshell oblečeniu z materiálu Gelantos s veľmi priaznivým pomerom cena/výkon. Podobnú taktiku má táto česká firma aj pri iných odevoch. Počas uplynulých niekoľkých mesiacov som testoval univerzálnu softshell bundu Cirrus z materiálu Technosoft. Bude to podobný hit ako Parker?

Juraj1607

mam presne tento typ bundy a nosim ju prevazne do mesta a ked je celkom ok pocsie zoberem ju aj niekde na kopec...celkom ok nestazujem sa len sa mi na nej spravili po prani v pracom prostriedku od nikvaksu akesi flaky ktore vyzeraju ako vysuchane miesta ale to je uz trochu prebrate vo vlastnej teme

Columbia

to lubo: podla mna velmi zaujimava bunda, velmi by ma zaujimal jej dlhodoby test...

Bdel

s dobrym ss to nemusi byt taka tragedia. Mam mammut e WS Ultimate viac nez rok a odvtedy hardshell nenosim, bunda mi premokla jediny raz a bol som s nou aj v dobrych "fekaloch".

Tomkoy

Na co je takyto softshell?
Je menej priedysny ako hardshell (teda skoro nepouziteny), premoka a 10m vodny stlpec bez prelepenych svov je zbytocnost, chyba kapuca.
Vyuzije kazdy spravny ceper na sedenie na chate pri pive - mam softshell tak som riadny hiker.

Cyro

To ano, vo "fekale" neni nad hardshell (napr. moju Milletku), len niekedy sa to pocasie sprava fakt nepredvidatelne a ftedy sa kapucna moze hodit aj na tej softshellke... ale to by sme sa mohli dotahovat furt :-)

Lubo

Podla mna nie je softshell bunda vhodna do "fekalu",
tam ovela viac ocenujem vlastnosti hardshell bundy (Millet K-Jacket) a klasickeho 3-vrstvoveho obliekania. Preto softshell bundy s masivnou kapucnou tiez nemusim :-)

Cyro

Ja som naopak zastancom masivnej kapucne. kapucna je v najvacsom kontakte s nepriaznivym pocasim, ved priamo na nu prsi, snezi, fuka. Cez krk a hlavu zaroven stracas najviac tepla... Ale to je vec nazoru

Lubo

Podla mna je na softshellku idealna kapucna z lahuckeko paclite alebo nejakeho lahuckeho zateroveho materialu. To dobre ochrani pred vetrom aj mrholenim ci slabym dazdom. Zaroven sa to da napchat aj pod helmu – ci uz lezecku alebo cyklo.
Osobne sa mi nepacia take bundy, kde je kapucna zo softshellu ... bunda je potom prilis tazka a kapucna taka neforemna...

Petr Macháček

Softshellka bez kapuce (byt jen lehke nebo odnimatelne) neni softshellka. To tvrdim uz od te doby co se koncept softshellu objevil a budu tvrdit nadale. Kapuce se hodi i kdyz jen neprijemne fouka a nemusi zrovna prset.

Sona

A veru by sa zisla. Musim potom stale mysliet na ciapku a satku na krk...

Lubo

Kapucna je super vec,
aj mne je zahadou, preco ju niektori vyrobcovia "nemontuju" ... stacila by lahka pertexova. Mozno to robia z dovodu diferenciacie medzi jednotlivymi modelmi.
Napr. ani glider od directalpine ju nema:
hiking.sk/…/bunda_directalpin…

Bdel

mne nie je celkom jasne pouzitie SS bundy bez kapucne. Jasne, ma 10m vodneho stlpca, teda nejake mrholenie prezije, co vsak hlava?

Cyro

Fajn recenzia.Ale v priblizne rovnakej cenovej kategorii by som asi uprednostnil directalpine glider, pripadne o nieco drahsi shivling - s mikrofleecovou podsivkou a kapucnou...Ma ich viacero kamaratov, su s nimi spokojni a sedia na moju postavu.Je to vsak mimo moznosti tohtorocneho Jeziska, hoci robil co mohol :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum