Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lacná čelovka z trhovísk

Lubo

Hasty,
toto forum nie je krcma – rad by som Ta preto poprosil, aby si nabuduce nepouzival vulgarizmy. Som si isty, ze ich mozno nahradit dostatocne vystizne aj slusnejsimi synonymami.

Bdel

samozrejme...a este topanky od cinana, rovnako oblecenie a mas equip. za par stoviek. Vyssia cena vsak neznamena, ze sa ti nieco nemoze pokazit. Mal som celovku za 2500 a odisla vo fakt nevhodnej chvili.

Hasty

ta toto som mal a po jednom pouziti som ju jebo do kosa :)

Rujir

Ono je to cele len otazkou pristupu. Napr. ja sa v pripade veci, ktore kupujem "raz za zivot" nesnazim usetrit za kazdu cenu. Celovka ma pred dvomi rokmi stala 1500,-Sk, to vychadza na nieco malo cez 60,-Sk na mesiac. Ja viem, ze v pripade polskych celoviek je to podstatne menej, ale ja si za pocit, ze sa nebojim kablikov ani nicoho podobneho rad priplatim. Vy mozno mate stastie na lacne veci, co sa nekazia, ja zial nie.

Smolinko

Boro: Nuz je to subjektivne pri 8 letkach asi nat o tretinu menej ako 21, asi tak to svieti... a ked sa dostanem k vahe mozem zvazit ale nie je tazka asi 200g tipujem.
Ostatnym: Chcel som len ukazat ze ako lacna nahrada to nie je zle ak to nepotrebujete denno denne, ale iba sem tam, inak kabliky k ledkam nie je problem pripajokat ako vidno z obrazku ale naco ti to treba rozoberat, len sa pokazi tesniaca gumicka co je okolo... A plne suhlasim s Mirinom a jeho poslednou vetou :-)

Mirino

Ja som si svoju 5-LEDkovú čelovku kúpil pred nejakými troma rokmi. Funguje na 3 AAA akumulátory. Nosím ju na treky aj na rybačku. Je jednopolohová, ale v dobrom uhle, takže pokryje takmer všetky aktivity. Vypínač pekne cvaká, jedno cvaknutie-bliká, dve cvaknutia-svieti, ďaľším cvaknutím ju zhasnem. Teda žiadnych 10 rôznych blikacích programov na ho..o. Dosvit v tmavom lese cca 20m., podľa toho, koľko toho chcem vidieť. Výdrž na tie 700 mAh aku som neskúšal, ale zatiaľ sa mi nepodarilo ich vybiť do mrte. Takže výdrž je pre moje potreby dostatočná. Z hlavy mi nikdy nespadla a to ju mám na rybačke nasadenú aj počas spánku. Proti nechcenému zapnutiu v batohu ju nosím v takom plastovom plochom kulatom tégliku z lekárne, priemer asi 8 cm. Pôvodne v tom bola nejaká masť. Vopchá sa tam presne ako na mieru a v batohu ju nájdem aj potme. A posledná informácia. V dobe, keď značkové čelovky stály 2500 a viac, som ju kúpil za 300 slovenkých. Takže tri roky bez opravy, bez problémov, bez strachu čo keď sa pokazí ("těch peněz, těch peněz co to stálo...") A nech mi niekto rozpráva o tom, ako mi bude značková čelovka slúžiť desaťnásobne lepšie a ešte mi aj život zachráni a podobné kydy.

Mišo Gonda

TO AUTOR:ahoj ak sa možem opýtať kde si ju kúpil?na koľko tužkových bateriek ide a ak si ju už testoval,koľko približne vydrží ako-tak osvetľovať?

Vďaka

Rujir

Jednu sadu baterii za mesiac? To si doma neplatis elektriku alebo ako? :-) Ja mam svoju celovku priblizne dva roky a zatial som v nej baterie menil raz a to len preto, lebo som chcel mat istotu, ze mi neodidu na dlhsom treku.

Robo

mne sa nejaky polsky produkt z mileticky vala v ruksaku uz 3 roky, nosim ju stale so sebou (aj do mesta aj na tury), obcas pouzijem - priemerne spotrebujem asi jednu sadu baterii za mesiac. okrem toho ze sa mi asi po pol roku niekde v ruksaku ulomil vypinac, takze sa teraz tazsie zapina, s nou nemam ziadne problemy, funguje uplne dostatocne (hlavne na vec za tusim 170Sk). jediny problem je, ze taketo celovky nemaju domysleny system proti nechcenemu zapnutiu v ruksaku (teda mozno som ten ulomeny vypinac zle pochopil ;), takze mate na vyber - bud si tam aspon jednu bateriu nedate a v pripade potreby budete strasne nadavat a zufalo hladat baterie, alebo si tam baterie date a v pripade potreby zistite ze su vybite, lebo sa celovka zapla sama od seba :(

Solinko

Ja som tiez mal moznost si tuto celovku oskusat. Akurat detail bol v tom ze vydrzala jedno pouzitie bez opravy. Tie kabliky co idu ku ziarovke sa odtrhli okamzite a bol dost velky problem to opravit. Ako pise Rujir, radsej si kupim nieco poriadne a mam to na mnoho rokov.

Rujir

Hm... A ako dlho ju uz mas? Ono vec, ktora mi pri tychto hyperlacnych veciach vadi najviac, je neustala potreba kupovat kazdeho pol roka novu...

Boro

Maťo,ešte by ma zaujímala kvalita osvetlenia pro 8 ledkách (nie vždy svieti mesiac) a váha čelovky s batériami.Ďakujem.

Jonathan.sk

....ja som si doteraz myslel že tieto stránky sú venované turistom. A zrazu zisťujem že sem píšu aj plavci..., :-)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum