Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové reťaze na Baníkove

Jonathan.sk

re Honza286: máš úplnu pravdu. Jednoznačne to treba vyznačiť na turistických ukazovateľoch priamo v teréne.Do mapy málokto pozerá. Podľa možnosti viacjazyčne. Z hľadiska značenia je to de facto taká istá červená značka, aká ide trebárs hrebeňom Ostredka vo Fatre, kde sa dá ísť na aute, a hrebeň Ostrého Roháča je dvojkový terén. Raz som tam zažil asi za autobus DDR babičiek, a bol to zážitok...)).
Pre mladších čitateľov: DDR babička = staršia občianka bývalého východného Nemecka.

Honza286

No nevím, jestli je úplně dobrý nápad změna trasy, vhodnější mi přijde spíše vytvoření snadnějších variant (když tam stejně lidi chodí) a upozornění přímo v terénu na nebezpečné úseky (jako je tomu nepř. v polské části Tater).

Peter61

Palo, ako vzdy - vynikajuci clanok. Na Banikove asi by mali byt znacky kazdy meter, alebo hustejsie - ale aby sa ruky nesmykali na farbe. Ahoj

Brutus

Ze preliezacky, srandista, vsak clovek dopadne tak ci tak na zem, tomu sa povie cierny humor.

Merhorn

Mam chut si tam ist len kvoli zas histerii vyvolanej ohladom rohacov. Nehovorim teraz o tom ak je znacenie riedke a ludom sa ponecha az prilisna kreativita, no ak clovek od malicka behal ako dieta von na preliezacky a sem tam na skalky za domom, ziaden Banikov nie je problem. To uz bolo usekov opradenych strachom. Toto leto si teda prejdem tie vase rohace :) komplet a objektivne tu zrefeurejem. V kazdom pripade kazdy pocin smerom k zvyseniu bezpecnosti je krok tym spravnym smerom.

MatusM

No, musím priznať, že som tiež z tých poctivcov, čo si lezú tvrdohlavo za každou značkou. Nerobilo mi to problém, ale za mokra by som sa o to ani nepokúšal.

Vďaka za starosť o našu bezpečnosť, super článok.

Ripo

Krásne názorný článok. Také milujem .... )) Po Priečnom sedle (kde som uprostred steny na 5 minút chytil kŕč do priehlavku a lýtka) si nenechám ujsť ani Baníkov. ))) Však pôjdeme, Thailon? Dvaja po**atí, ktorým sa krúti hlava na exponovaných úsekoch ...) Už sa tešíííím ..))

Kaspy

No musim sa priznat ze po tom znacenom ostrom hrebienku som sa vydal aj ja...sak treba po znacke chodit a nie vyuzivat skratky...
Bolo to strasne, predtym som este v horach asi tolko adrenalinu nezazil,po 30m, ked to neslo ani dalej ani spat, visel som tam za ruky s batohom na chrbte a kedze k najblizsi stup bol este dobry meter podomnov a potom len juzný zraz, vyuzil som tých pár tukových vankúsikov na brusku, vtlacil ich do kazdej priehlibinky a pustil sa. Nastastie som ten stup zachytil a nepokracoval dalej nadol:)
Fakt nechapem kto tu tam znacku namaloval. Isto bez batohu na lahko, poriadne vystrojeny a nie unaveny celodennym pochodom by som si ju uzil...aj ja sa cudujem ze hlaseni zo Zap. Tatier nie je na HZS viac...

S tymi retazami VELMI DOBRA PRACA...budu neocenitelne pre mnohych ludi.

Jozue

Prave som prisiel zo zverovky, prvy raz som bol v banikovskom sedle,ja som radsej isiel do prava, ale ked som videl aki mladi idu vlavo, tak si vravim ze to hadam nieje take zle, dievcata tam ledva fucali uz pod sedlom, ale isto to uz teraz s tymi upravami v pohode zvladli,vdaka za takych ludi ako je autor clanku, je ich malo ale treba ich vazit zlatom.

Matros

Velmi dobry clanok. Teraz v pondelok som mal tu cest prejst Banikovom a na moje velke prekvapenie som stretol v protismere cesky par dochodcov pricom pan bol o francuzskej palici. Skoro mi oci vypadli.

Dana

Moja reč Pavol, ďakujem za pekný a poučný článok, vďaka patrí aj chlapcom z HZS.

Bulat

Pred par rokmi som tiez absolvoval trasu z Banikova do Smutneho sedla a tiez som dost dobre nechapal, preco je znacka vedena po vrchole skalnateho hrebienka ostreho ako britva, ked kusok nizsie je pohodlny pesi chodnik. Takychto usekov tam bolo niekolko, takze tych exponovanych casti, ktore neslo obist, nebolo na Banikove az tak velke mnozstvo. Velky rozdiel bol v Chorvatsku- tam nie su skoro ziadne retaze ani v exponovanych partiach, ale znacky su v tychto castiach doslova na kazdom kroku a nasmeruju aj nelezca doslova na kazdy kamen, kade je to najlahsie dostupne.
Je to kazdopadne chvalyhodný pocin, ktory dufam prispeje k bezpecnosti nas turistov v tychto partiach. Ludia by tiez mali vediet aspon orientacne do coho idu. Pohlad na zaseknutu postarsiu pani 10 minut krcovito visiacu na retazi bol skutocne desivy.

Eta

vdaka za clanok aj foto, radsej poznat realitu ako potom panikarit... ale- no zbohom, tohto roku som chcela ist aj tuto moju poslednu nezlezenu bastu v Rohacoch... no strach ma velke oci, tak si to este rozmyslim... ;)

JarinoM

Pekný a poučný článok. Až mi v kolenách brnelo pri čítaní o tých pádoch.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum