Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové reťaze na Baníkove

Bacaardi

cakam:-).....

fakt nespamujem - tema s nazvom cakam tu nie je!

MatusM

pockaaaj, najdem tu spravnu temu, nejdem tu spamovat

MatusM

ja po tomto vikende radsej o spravnej obuvi pomlcim :-}

Bacaardi

aj tak ste tu vsetci looseri, iba ja som lietadlo! :-)
vcera som mal moznost videl poliaka kracat na rozsutec v takych raperskych imidzovych NIKE teniskach... ziarivo biele, s rovnou podrazkou aby sa v nich dobre tancovalo:-))))))

Merhorn

Nie nei, lubo , takto som to nemyslel. Samozrejme, ale clovek v nevhodnom vystroji by tam nemal co hladat a taktiez rovnako aj ako som uz pisal, nie kvoli akemusi elitarstvu, ale aby tam zbytocne nedochadzalo k urazom a nesli tam zazit nocnu moru. Ak niekto nikdy pred tym nebol v tako terene mal by postupne objavovat caro takychto terenov a vytrnovat si hlavne asi psychiku. Informovat sa do coho ide je samozrejmostou. Vacsina turistov kedze viac ci menej skalnate trasy su na viacerych miestach slovenska aspon ciastocne uz toto ma vypestovane a hlavne vedia ako sa cca pripravit. Nie je elitarstvo ak poviem, ze dochodca ako bolo pisane s barlou ci male deti vidiet na rohaci ci banikove nie je zrovna srdcu lahodiace.

Lubo

Merhorn, trochu to zavana elitarstvom,
ja si vsak myslim, ze hory su pre vsetkych a v kombinacii s dobrym zaistenim a dobrou informovanostou tam moze za dobreho pocasia ist aj ceper :-). Vsak ho to moze chytit za srdco a o rok-dva bude horal karpatsky obycajny :-)

Jjano

Merhorn, daj si pauzu. Niekedy je prospešnejšie mlčať ...

Merhorn

Ondro, mne je jedno ako to ty beries, ci ako silacke reci ci co, ja sa nebudem inak vyjadrovat aby som pre niekoho pripadal ci nepridal nejak.Tak isto ako niekto povie, ze mu to ride strasne ja napisem svoj nazor ako to pride mne, tak ako ja si mozem povedat pre seba moze si aj ten s opacnym nazorom, sposob vyjadrovania menit nemienim. Adush, no myslim, ze aj k tomu co si napisala na mna som sa uz vyjadril, takze to bola trosicku zbytocna poznamka :) Proste pre normalneho turistu co beha po horach tieto veci by nemali byt problem, a ak je niekto v situacii ako som pisal, holt, nema tam co chodit, to, ze si zistim do coho idem by malo byt samozrejme a ak niekto tak necini tak ten podla mna sa skor hra na machra, aj zdola je vidiet, ze teren nad nimi nie je uplne lightovy.

Adushka

Najprv aj ja podakujem Palovi za skvely clanok, je to vyborna odpoved pre vsetkych, ktori na danych miestach este neboli a pytaju sa pritom na narocnost terenu. Sama by som nieco podobne ocenila predtym, nez som tam sla 1x. Tiez mu dakujem na tomto mieste, hoci to nesuvisi, za ukazanie zvyskov bani v okoli Magurky pocas hiking stretka, bolo to naozaj zaujimave, aj celkovo moznost prehodit s nim par slov o horach, medvedoch, a pod :)

A teraz si este aj ja trochu rypnem do Merhorna - nie kazdy je hrdina ako ty, nemam moc rada tieto silacke reci, ze "vsak ake to je lahke, co vymyslate", proste najdu sa ludia, ktori maju pred danymi terenmi respekt, alebo napriklad nevedia, do coho uplne idu. A pre takych je kazda pomoc aj formou takehoto clanku vyborna. Ako pises, tak tie najkritickejsie miesta si este nepresiel - tak to nehodnot, ked to prejdes, potom mas pravo na hodnotenie jednoduchosti a lahkosti. Ja mam cely spominany usek aj Ostreho Rohaca aj Troch kop a Banikova prejdeny, Ostry Rohac mi roztriasol nohy statocne, Tri kopy a Banikov mi az tak narocne, ako vsetci strasili, neprisli, ale sli sme za sucha. Naozaj vplyvom ineho pocasia narocnost terenu rastie. Takze nechajme pristupnych co najviac informacii bez zbytocne silackych reci, a radsej ludi vystrihajme, aby boli pripraveni. Nech potom trebars zhodnotia, ze to nebolo az take tazke, ako keby sa mala stat tragedia.

OndrejP

Lubo, taka cervena znacka s cervenym puntikom, alebo zelena so zelenym... no, sice by to ladilo ale nebolo by to trochu matuce, a hlavne, bolo by to vidiet? :-) kazdopadne, moznosti je viac - cisla, pismena, farby, piktogramy... len netusim, kto o tom vlastne moze rozhodnut.

merhorn> nemachruj tu, tichucko si pohladkaj svoje ego (ako ja), ze je to brnkacka ale ked pomozes takej kraske z nesnazi a povies uff, je to tu brutal, drzala si sa skvele... to stoji za to :-))))

Merhorn

Sona a Lubo, mate samozrejme pravdu, ale za prve, predpokladam, ze tie obavy tu pisali nie male deti a za dalsie, nazor ludi co su 360dni v roku v kancli a na rohace idu v adidasoch do mesta nepovazujem za relevantny. Takych ludi by som tam ani nepustal, len si mozu ublizit. mmm tak tak som to myslel.

Lubo

Merhorn, ludia skuseni s pohybom v skalnom terene problem nemaju a skutocne si to len vychutnaju. Samozrejme ak prave nepada mrznuci dazd alebo nie je cerstvych par cm snehu, o co ani v lete nebyva nudza.
Problem vsak nastava u ludi, ktori nepristupili zodpovedne k planovaniu trasy a dole na Adamculi si precitali casovy udaj a spokojne vyrazili v mokasinach s 8r. detmi, ktore viac ovladaju PS2 ako vlastne nohy. Je to zcasti sposobne nasim znacenim, kde nie je ziadna informacia, o aku narocnost ide. Toto maju prespekulovane v Alpach, napr. v Lienzkych dolomitoch boli na smerovnikoch aj modre cervene a cierne puntiky, ktore oznacovali lahku strednu a tazku narocnost. Toto by bolo dobre u nas vhodnym sposobom "okukat".

Sona

Merhorn, aka hysteria? Nie kazdy ma prechodene tazke veci a je pochopitelne, ze menej skuseni turisti, pripadne aj s detmi, maju obavy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum