Komentár
K článku: Tri Vody
nová témaK článku: Tri Vody
nová témaAde.e k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Ako, je pravda, ze som zlenivel na cestovanie a tak na jeden den chodim uz len po okolici, no u mna je to 6hodin cesty na a z Kysuc, tak to sa mi kvoli 5 hodino …
+ 20 ďalších príspevkovAde.e k článku: Májový prechod Šípskej Fatry Velmi malo znama a navstevovana, no krasna oblast. Ja som ju, okrem Ostreho, este nenavstivil, ale uz par rokov mam v plane. Oplati sa vsak ist aj neznacene od …
+ 8 ďalších príspevkovSvatopluk k článku: Sinec na jeseň Výborná správa ! Pamätám Sinec pekný potom rozjazdený ťažkou technikou, viac razy som tam vtedy poblúdil.
+ 17 ďalších príspevkovMarianE k článku: Jarná dvojdňovka Strážovskými vrchmi a rozkoš na Rokoši Najvyšší bod na trase je Suchý vrch
+ 1 ďalší príspevokMatobee k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci Henrich máte to tam krásne. Levočáky su skvelá a Branisko ešte viac. Zavítal som aj tam pred týždňom. Dokonca aj s kúskom Bachurne neďaleko tvojho rodiska/domov …
+ 5 ďalších príspevkovMatobee k článku: Hrebeňom Volovských vrchov z Košíc do Poproča v zime Henrich tak to by som netipol, že si v tejto známej časti blízko Košíc nebol. Ale prekvapenia patria k životu. No uvidíš kedy sa tam dostaneš. Ako vravíš, nebol …
+ 9 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok v Tatrách rozširuje možnosti pre skialpinizmus, no pridáva nové povinnosti a zakazuje vstup so psom do vysokohorského prostredia JAMES a HNO shsjames.org/horolezectvo-niz… Mimochodom, jendá sa o I. až II.+ UIAA. Choďák vypadol úplne
+ 29 ďalších príspevkovOliver Malacky k článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly Ahojte,všetci no ako?😄😃
nová témaOliver malacky k článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia Super milovať
nová témaLubo: Problémy s registráciou Na prihlasenie mozes pouzit aj svoju emailovu adresu. Ak si uz nespominas na heslo, mozes si ho zresetovat.
+ 756 ďalších príspevkovK článku: Nočný lejak
nová témaZdenči k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (2) Vlani sme dali so synátorom 11-dňový roadtrip Srbsko, Bosna Hercegovina, Čierna hora a trošku aj Chorvátsko a ostalo ešte mnoho miest, ktoré by sme chceli vidie …
+ 9 ďalších príspevkovK článku: Jarná Omšenská Baba, Jánošíkove diery a čerešňové sady v Brdárke
nová témaSosal k článku: Chata Volovec Tak pan správce se mi už ozval. Otevřeno bude :)
+ 61 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kliešte sa posúvajú vyššie čipovanie proti KE : pozornakliesta.sk/?utm_campai…
+ 145 ďalších príspevkovTono k článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklin …
+ 6 ďalších príspevkovBazin k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Nadhera !
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Národné parky sú nefunkčné, akú reformu by potrebovali? Soňa, tú modrú na titulke si vyrobyla fotošokom, alebo polarizérom ? odomk.: dennikn.sk/…/?cst=dfe885e641e…
+ 44 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany Soňa : Malachovské skalky nad Banskou Bystricou ( odmkol som ) dennikn.sk/…/?cst=b7bbfb4a2de…
+ 7 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Delikatesy
Diskusná téma K článku: Delikatesy
Jedlo je fenomén. Kult. Náboženstvo. Biznis. Zo všetkých strán sa na nás valí lavína teórií o tom, čo máme jesť, ako si to máme uvariť a kde si to máme kúpiť. Mäsožrúti, vegetariáni, biopotravinári, vegáni - každý so svojimi nevyvrátiteľnými pravdami. Toto nesmieš jesť a toto zase musíš. Oddelená strava, surová strava, domáca strava, varenie na pare. Z telky nás ohuruje varenie, otvoríš noviny a tam varenie. Starý kamoš je schopný ťa v krčme uspať monológom o tom, čo žerie on, jeho žena a jeho tri deti – každý osobitne. Pravidelná stolica. Diuréza. Cholesterol, vláknina, cukry, tuky, bielkoviny. Svätí Antioxidanti. Kofeín, nikotín, alkohol, tetrahydrokanabinol. Jedno vajce denne...
Pfu no prehrabovanie kontajnerov to je moc aj na mňa :D. Ako deti sme ľuďom zo záhrad občas ukradli nejakú tu cibuľu, zemiaky a potom sme nachytali pstruhy na potoku a urobili opekačku :D. Ale hrabať sa v kontajnery by ma teda nenapadlo. To už je za mojou hranicou. Inak od tohto chlapíka som videl aj video, kde bral tuším vnútornosti z mŕtveho zvieraťa čo našiel v lese. Tiež celkom hrot.
Na tohoto "sudruha" sa zdaleka nechytate...
youtu.be/MKb1tMw4tZY
"Tú vňať z reďkovky mi odrežte, lebo môj syn to je..." :D skoro som sa došťal od smiechu. Vidím, že nie som jediný gurmán. Ja si občas dávam prílohu bukové listy. Hlavne na jar keď sú také čerstvé sú fajn.
Tiež mám pár podobných zážitkov. Raz som varil vifonku v nájdenej plechovici od piva. Mal som už len kus trochu plesnivého chleba a vifonku, takže som musel improvizovať. Ešus som nemal, tak som cestou v jarku našiel plechovicu a uvaril to v nej :D. V tom momente to bola najväčšia delikatesa. Za normálnych okolností by si človek povedal, čo to pre boha robím?
Raz som žil 4 dni na plesnivom chlebe. Snažil som sa tváriť, že je to zelenina extra :D.
A ešte jedna príhoda s chlebom. Na túre mi už ostal len taký rozmrvený zvyšok chleba a trochu nutely. Zmiešal som to dokopy aj s čučoriedkami a žil na tom 2 dni. Na počudovanie to bolo celkom dobré. Možno by to bol dobrý námet aj na koláč :D.
chlape...velmi dobre som sa zasmial...to je hlavne na tyzdnovych prechodoch a potom ta velka zranica v civilizacii...jaaaj
Ja by som pridal, ako sme na Jarabej jedli desať rokov staré konzervy, alebo ako som uprostred noci pil vodu z potoka nad Nemeckou a až ráno som zistil, že to bolo uprostred dedinského smetiska :-)))
Mišo D, nechcem nič vyzrádzať, ale voľačo sa podobné sa chystá aj odo mňa.
Jarino, so mnou si nezačínaj, lebo napíšem ako som týždeň fičal na hnilých banánoch vyhodených zo zelovocu a hulil vajgle nazbierané na busovej zastávke...
Fajn článok,ale na Beara zatiaľ nemáš,ten zožere živú žabu,zapije čajom z hovien,potom skočí oblečený do vody a ide spokojne spať:)
....toto ŽEREM !
VÝBORNE NAPÍSANÉ,velmi prijemna atmosfera! Dakujem autorovi za emocionalne nasytenie. Za doznievajucu chut, ktora ostala ako po dobrej kocke cokolady.
Toto je fakt super článok. Ako sa spieva v jednej pesničke: Kto nezažil neuverí ... Výborne som si zaspomínal. Teším sa na pokračovanie /ak bude/.
Výborný článok!
Áno,áno,poznám ten pocit,keď sa človek vracia po 10 dňoch z vandru,v ústach chuť surových zemiakov,ktoré si nakopal v susednej dedine a domov je to stopom stále príšerne ďaleko.A tak si aspoň pri stopovaní otvorím masochistické okienko a predstavujem si vyprážaný sýr a nadrobno pokrájanú petrželku na mierne opečených zemiačikoch na ktorých sa pomaly roztápa masielko...a keď stojím pred otvorenou chladničkov,s usárnou stále na hrbe a hádžem do seba všetko čo sa nebráni,nastáva to pravé splinutie.A potom že cesta je ciel :DD
Strasne pekny clanok, hlavne ten zaver :)
Akú farbu musí mať chlieb s prívlastkom "archívny"? Už zelenú?
Super! Tiež som sa narehotal a na kadečo pospomínal. :)