Komentár
Oliver Malacky k článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly Ahojte,všetci no ako?😄😃
nová témaOliver Malacky k článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly Ahojte,všetci no ako?😄😃
nová témaOliver malacky k článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia Super milovať
nová témaSvatopluk k článku: Jarná dvojdňovka Strážovskými vrchmi a rozkoš na Rokoši Strážovské v. sú mimo moju záujmovú oblasť, ale určite sú pekné. "Zaujímavé tvary stromov" sú super !
nová témaAde.e k článku: Hrebeňom Volovských vrchov z Košíc do Poproča v zime Tuto cast od Ke po Kojsovku takmer nepoznam, minimalne po Lajosku. Velmi ma nelaka a tak si ju nechavam na esenpecku, ak niekedy.. :) Ten "opis" bivaku, by aj m …
+ 8 ďalších príspevkovAde.e k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Sa ti oplatilo na jeden den tak daleko? :) Ale verim, ze ano. Pekny prechod kysuckymi samotami. Cast z tvojej trasy som siel, ale rozhodne by sa patrilo do tej …
+ 18 ďalších príspevkovAde.e k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci Aj ked v nie najkrajsom obdobi, ja som vdacny aj za toto rocne obdobie, lebo jednak je po snehu a nie su take horucavy. V tomto case sa viac oplati na juh, ale …
+ 4 ďalšie príspevkyPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok v Tatrách rozširuje možnosti pre skialpinizmus, no pridáva nové povinnosti a zakazuje vstup so psom do vysokohorského prostredia 83 (ehm) pripomienok spis.korzar.sme.sk/…/k-navste…
+ 28 ďalších príspevkovLubo: Problémy s registráciou Na prihlasenie mozes pouzit aj svoju emailovu adresu. Ak si uz nespominas na heslo, mozes si ho zresetovat.
+ 756 ďalších príspevkovK článku: Nočný lejak
nová témaZdenči k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (2) Vlani sme dali so synátorom 11-dňový roadtrip Srbsko, Bosna Hercegovina, Čierna hora a trošku aj Chorvátsko a ostalo ešte mnoho miest, ktoré by sme chceli vidie …
+ 9 ďalších príspevkovK článku: Jarná Omšenská Baba, Jánošíkove diery a čerešňové sady v Brdárke
nová témaSosal k článku: Chata Volovec Tak pan správce se mi už ozval. Otevřeno bude :)
+ 61 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kliešte sa posúvajú vyššie čipovanie proti KE : pozornakliesta.sk/?utm_campai…
+ 145 ďalších príspevkovTono k článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklin …
+ 6 ďalších príspevkovBazin k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Nadhera !
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Národné parky sú nefunkčné, akú reformu by potrebovali? Soňa, tú modrú na titulke si vyrobyla fotošokom, alebo polarizérom ? odomk.: dennikn.sk/…/?cst=dfe885e641e…
+ 44 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany Soňa : Malachovské skalky nad Banskou Bystricou ( odmkol som ) dennikn.sk/…/?cst=b7bbfb4a2de…
+ 7 ďalších príspevkovSebastian.bena99: Práca Na Horách Dobrý deň , mám 24 rokov hľadám si prácu na horách. Ďakujem za ponuky.
+ 88 ďalších príspevkovTomas Vohlarik k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít ako vzdy nadherne fotky Peto. tak taketo krasne su vyhlady zo Slavkovskeho stitu. pri mojej navsteve sa mi podarilo minut kriz na vrchole kvoli hmle. ale nieked …
+ 3 ďalšie príspevkyMisoB: TuristickaMapa.sk - fórum Názvy zmeníme podľa aktuálneho stavu v teréne, možno predtým boli názvy TIM odlišné. Názov Dielnica sa z "technických" príčin nevykresľuje, lebo spadá práve na …
+ 3327 ďalších príspevkov
Diskusná téma K článku: Delikatesy
Diskusná téma K článku: Delikatesy
Jedlo je fenomén. Kult. Náboženstvo. Biznis. Zo všetkých strán sa na nás valí lavína teórií o tom, čo máme jesť, ako si to máme uvariť a kde si to máme kúpiť. Mäsožrúti, vegetariáni, biopotravinári, vegáni - každý so svojimi nevyvrátiteľnými pravdami. Toto nesmieš jesť a toto zase musíš. Oddelená strava, surová strava, domáca strava, varenie na pare. Z telky nás ohuruje varenie, otvoríš noviny a tam varenie. Starý kamoš je schopný ťa v krčme uspať monológom o tom, čo žerie on, jeho žena a jeho tri deti – každý osobitne. Pravidelná stolica. Diuréza. Cholesterol, vláknina, cukry, tuky, bielkoviny. Svätí Antioxidanti. Kofeín, nikotín, alkohol, tetrahydrokanabinol. Jedno vajce denne...
Pfu no prehrabovanie kontajnerov to je moc aj na mňa :D. Ako deti sme ľuďom zo záhrad občas ukradli nejakú tu cibuľu, zemiaky a potom sme nachytali pstruhy na potoku a urobili opekačku :D. Ale hrabať sa v kontajnery by ma teda nenapadlo. To už je za mojou hranicou. Inak od tohto chlapíka som videl aj video, kde bral tuším vnútornosti z mŕtveho zvieraťa čo našiel v lese. Tiež celkom hrot.
Na tohoto "sudruha" sa zdaleka nechytate...
youtu.be/MKb1tMw4tZY
"Tú vňať z reďkovky mi odrežte, lebo môj syn to je..." :D skoro som sa došťal od smiechu. Vidím, že nie som jediný gurmán. Ja si občas dávam prílohu bukové listy. Hlavne na jar keď sú také čerstvé sú fajn.
Tiež mám pár podobných zážitkov. Raz som varil vifonku v nájdenej plechovici od piva. Mal som už len kus trochu plesnivého chleba a vifonku, takže som musel improvizovať. Ešus som nemal, tak som cestou v jarku našiel plechovicu a uvaril to v nej :D. V tom momente to bola najväčšia delikatesa. Za normálnych okolností by si človek povedal, čo to pre boha robím?
Raz som žil 4 dni na plesnivom chlebe. Snažil som sa tváriť, že je to zelenina extra :D.
A ešte jedna príhoda s chlebom. Na túre mi už ostal len taký rozmrvený zvyšok chleba a trochu nutely. Zmiešal som to dokopy aj s čučoriedkami a žil na tom 2 dni. Na počudovanie to bolo celkom dobré. Možno by to bol dobrý námet aj na koláč :D.
chlape...velmi dobre som sa zasmial...to je hlavne na tyzdnovych prechodoch a potom ta velka zranica v civilizacii...jaaaj
Ja by som pridal, ako sme na Jarabej jedli desať rokov staré konzervy, alebo ako som uprostred noci pil vodu z potoka nad Nemeckou a až ráno som zistil, že to bolo uprostred dedinského smetiska :-)))
Mišo D, nechcem nič vyzrádzať, ale voľačo sa podobné sa chystá aj odo mňa.
Jarino, so mnou si nezačínaj, lebo napíšem ako som týždeň fičal na hnilých banánoch vyhodených zo zelovocu a hulil vajgle nazbierané na busovej zastávke...
Fajn článok,ale na Beara zatiaľ nemáš,ten zožere živú žabu,zapije čajom z hovien,potom skočí oblečený do vody a ide spokojne spať:)
....toto ŽEREM !
VÝBORNE NAPÍSANÉ,velmi prijemna atmosfera! Dakujem autorovi za emocionalne nasytenie. Za doznievajucu chut, ktora ostala ako po dobrej kocke cokolady.
Toto je fakt super článok. Ako sa spieva v jednej pesničke: Kto nezažil neuverí ... Výborne som si zaspomínal. Teším sa na pokračovanie /ak bude/.
Výborný článok!
Áno,áno,poznám ten pocit,keď sa človek vracia po 10 dňoch z vandru,v ústach chuť surových zemiakov,ktoré si nakopal v susednej dedine a domov je to stopom stále príšerne ďaleko.A tak si aspoň pri stopovaní otvorím masochistické okienko a predstavujem si vyprážaný sýr a nadrobno pokrájanú petrželku na mierne opečených zemiačikoch na ktorých sa pomaly roztápa masielko...a keď stojím pred otvorenou chladničkov,s usárnou stále na hrbe a hádžem do seba všetko čo sa nebráni,nastáva to pravé splinutie.A potom že cesta je ciel :DD
Strasne pekny clanok, hlavne ten zaver :)
Akú farbu musí mať chlieb s prívlastkom "archívny"? Už zelenú?
Super! Tiež som sa narehotal a na kadečo pospomínal. :)