Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovenský BIOmasaker

Tarazed

takto to bude, kym sa raz niekto nenaserie a nezacne to strielat!

JaroB

Pokým nebude vyrúbaný posledný strom :-(

Ando007

goo.gl/e2uPw7

pohľad na vstup do Stužice. Tabuľa len tak opretá, vstup do UNESCO pamiatky ide cez frekventovanú lesnícku cestu.

SatelitHomer

EU dotovana vystavba PLC slúži len na jedno. vypílenie komplet lesa a potom splnia svoju službu
lebo nebude mať čo horieť! nedávno ma zastavil lesník v doline na ceste že čo tu robím. že tu nie je turisticka značka a nemam tu čo robiť. hlavne že on tam bol na aute!!! mali by im pripomenúť že les patrí všetkým.

Svatopluk Štěpánek

pre Vladeno - nečítali ste začiatkom 90. rokov
Domino Efekt ? Tam vtedy s "džamahírijou" prišli
jako prví.

Vladeno

Apropo, jak spomína turista nepriechodné lesné cesty. Uvediem príklad. V lete horí les, s hasičskou technikou je prejsť nemožné, musí sa čakať na LKT, s pilčíkmi, ktorí sprejazdnia jakž takž zvážnicu. Zbytočné zdržanie, zbytočné čakanie, zbytočné ešte väčšie škody. Prvotný zásah a čo najrýchlejšia lokalizácia požiaroviska sú tým pádom v háji... A bonbónik. Financie na cestu, boli z európskych fondov. Projekt Požiarna cesta...

Turista222

To Sona: Takych obrazkov vidim v okoli takmer vsade. Neda sa na to pozerat.
A nehovoriac este aj o znicenych a nepriechodnych lesnych cestach po tazkych mechanizmoch.
Kto znecisti vozovku, musi ju aj vycistit. Kto vycisti tieto skody??? Pytam sa?
Na ceste z Vricka na Klak popri Klackom vodopade (zelena TZT) je takto znicena takmer cela cesta az takmer pod hreben Klaku, kde uz zacina rezervacia.

Vladeno

Socialistická džamahírija. Kto má v Slovákii prachy, má všetko. Korupcia, klientelizmus, jedno svinstvo väčšie, jak druhé. A stráž prírody ma bude obracať, že spôsobujem eróziu, mimo chodníka. A v piatom stupni ochrany sa premávajú (alebo vtedy premávali) tatrovky, bagre, buldozéry... Nič sa tu nezmení, pokiaľ nikto nestúpne na krk nenažraným drevárskym magnátom. Len tí majú toľko prachov, že si kúpia i čerta, aby privrel oči a držal hubu. Tak to bolo, je a bude.. Na večné časy a nikdy inak.

Turista222

Najhorsie, ze pod zamienkou ziskavania dreva na stiepku z miest, ktore su zarastene krovinami (dajme tomu, ze ich prerieduju) a nizkymi stromami, likviduju zdrave a statne jedince. Sam som toho svedkom.
Napr. na luke, kde boli len stare kosate brezy,a nizke borovicove porasty, ktore krasne dotvarali kolorit miesta, nemilosrdne znicili. Vyzera to tam teraz ako mesacna krajina. Hroza des.
Tento bazmekistan nema obdobu asi nikde.

Tarazed

rdbb spravne pises o tom vsetkom! Ja mam taky pocit, ze ti vzdelani lesnici co su za to zodpovedni, co by mali viest setrne zasahovanie do prirody su vlastne uplne blbi. Rovnako spracovanie kalamity... Odviezd vsetko drevo bol cisty neezmysel, ja zastavam bezzasahove zony minimalne v NP ale ked uz to chceli spracovat mali tam aspon nieco nechat, ved z coho tie dalsie stromy narastu, boha? Taktiez boj s lykozrutom mi pride vsetko mozne len nie setrna starostlivost o prirodu. Takze su tu dve moznosti: bud su ludia co to robia totalne sprosti, alebo je to vsetko len kamuflaz, a sabotovane mocou penazi a nam obycajnym ludom povedia, ze to sa tak musi! Ako hovorim a nielen ja, ze najvacsi skodca nasich lesov vobec nie je lykozrut! A isti ludia su velmi radi, ze ho mame.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum