Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hohe Wand a Rax-tri pekné klettersteigy

LuboG

pekny popis, aj my sme presli vsetky popisované ferraty/kletterstigy viackrat. Ako pise knor - ferrata Pittentaler na Turecky hrad je trosku inde, da sa tam len "odskocit" z A2, postaci hodinka aj na navrat k autu. Fakt pekny vylez a vyhlad do udolia a zrazu vyleziete priamo na hradnu plosinu.
Mne osobne sa vsak v uvedenych oblastiach viac pacili tie trosku narocnejsie ferraty, t.j. HTL v HoheWande so zakoncenim BlutSpur, pripadne este kombinovane zostupom cez komin ferraty Vollerin, a v Raxoch potom klasika HaidSteig (vlani dali nove lana)alebo chutovka Konigschusswandsteig (nastup este trochu vlavo od HaidSteigu s chutovkou - skutocne lezenie kominom. Nastup je tu vsak trochu UIAA 2-3, ale stoji zato.
Vsetko uvadzane su ferraty dostupne z BA do 2h, pripadne prespanie vo free kempe KaiserBrunn N 47° 44.044 E 015° 47.512 (Kdo chce poslem GPS parkingu, zaciatkov ferrat apod.)

Knor

Zdravim,
Vybrali ste si tri najkrajsie feraty v danej oblasti. Wildenauer som siel asi 3x, Pittentaler 2x a Alpenverreinssteig 2,5x :-). Akurat na zostup z Alpenverreinssteigu neodporucam Gaislochsteig, ale WeichtalKamm, z ktoreho je mnozstvo nadhernych vyhladov do Grosses Hollental.
Fakticke poznamky:

  1. Pittentaler Klettersteig je v oblasti Bucklige Welt, nie v Hohe Wand, ci v Raxe.
  2. Kaiserbrunn kde ste stanovani, je asi 3/4 hodiny peso pod Weichtalhausom odkial opisujete nastup do Grosses Hollental.
  3. Na feraty do obtiaznosti B obycajne feratovy set nie je potrebny, aj ked je dobre mat ho so sebou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum