Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

Japen

Ved to je jasné, že keď už stojí, veľa ľudí ju využije. Nielen rodiny, či seniori, ale aj turisti, aj osoby čo si tam idú urobiť "čárečku" či?

Sona

Suhlasim s Vladom, ja ked chcem male deti vytrepat aspon trochu do vysokohorskeho prostredia, tiez lanovku vyuzijem. Cim ale neschvalujem dalsie stavanie lanoviek.

Vladimir Popluhar

Peter - to bola samozrejme sranda - bolo to s usmievavym smailikom. Pokial nebudem chodiť o barlách alebo nebudem niekoho sprevádzať a dohodneme sa - tak na lanovku nepôjdem. Je to lahký kopček. :-)
To sa dostávam k meritu veci, nechcel by som nútiť svoju mamu s chorobou srdca aby kráčala do kopca lebo chce vidieť ľadový chrám. Myslené je to tak, že sú aj iný ludia okrem turistov. Treba im v niektorých veciach pomôcť. Nikdy nevieš kedy na tom budeš zle.

Japen

Vladimír Popluhár, ja neviem posúdiť, či je celé Slovensko pravdepodobne gýčové, ale v jednom máš svätú pravdu. V mnohých kostoloch, ale takmer výlučne v tých mladšieho dáta, je plno gýča. A táto stavba to len potvrdzuje.

Vladimir Popluhar

V slobodnej spoločnosti má každý nárok na názor - to je pravda, otravné je len to ked sa to omiela pri každej príležitosti. Vo všeobecnosti je ale v každom kostole a v každej kulturnej pamiatke na Slovensku plno gýča, což znamená, že Slovensko je pravdepodobne celkom gýčové :-)

Tono

Tatransky ladovy dom na Hrebienku bol, je a vzdy bude patrit do kategorie gyca, s tym sa nic nenarobi. Ludom sa vo vseobecnosti gyce pacia.Tak co.

Vladimir Popluhar

Peter - samozrejme vyviezť - minule ked som tam čakal hodinu a pol som rozmýšlal nad tým, že by tu už mohli postaviť paralelnú lanovku, nech sa ide smerom k zákazníkovi a je to rýchlejšie :-) Sorea mala na Hrebienku hotel ale boli tam aj iný vlastníci - bol tam proste stret záujmov. A riešilo sa to rôzne. Niekedy nie férovo.
Japen - boooože chlape - Ty tu už tri roky niečo omielaš - Gýč, Gýč, Gýč - ale ved to mi vieme už si to napísal a my vieme čítať. Prosim Ta zabojuj - vybehni na Hrebienok a povedz tam tým chlapom čo to robia: "Ja som Jano Hopsasa a prestante tu stavať neskutočné gýče." Maj trošku gule. Chcel by som byť svedkom nasledujúcich udalostí.

Lubo

Japen – offtopic, no neodpustim si:
Hrebienok je na vencenie ratolesti velmi dobry. Hore lanovkou ak ratolest(i) este tolko neuchodi(a) hore kopcom. Hore sankovacka/bobovacka/loparovacka (od hotela Sorea je skvely biezok) a nasledne navrat na saniach dole. Pocas pekneho dna sa tam da pekne stravit pol- az cely den. Nemusi to samozrejme zahrnat ladovy dom. Ale zas ked to tam uz je, tak moze ak nie je rad privelky a detom sa chce.

Japen

Je to jeden veľký gýč, opakujem sa, VEĽKÝ GÝČ! Ale, bolo tu správne napísane, treba podporiť lanovú dráhu :) Keď to už musím byť, tak nech to postavia niekde dole, hoc aj v Poprade, či v Mikuláši. A je komické hovoriť o vetraní ratolestí. Vyvezieme sa deti hore lanovkou, dáme si v reštaurácii jesť, pozrieme na kostolík, urobíme selfíčko, dáme na fejs a akcia ako hrom. Máme "čárečku", boli sme :) Ale budiž, niekomu takéto vetranie ratolestí takto vyhovuje.

Peter61

Na Hrebieku dakto " zrusil" lanovku, tym padom Sorea hotel isiel do utlmu. Zmena vlastnika minuleho roku
Projekt lanovky Hrebienok - Skalnate pl. uz raz nepresiel v mestskom zastupitelstve Mesta VT ( v minulom zlozeni.) Je pravda, ze ubytovacie kapsasity v Smokovci su, ale lyzovat dokopy nieto kde.
Takze :

Vlado : vyvetrat ? vyviezt na lanovke

PaliT :
vt.sk/…/tatransky-dom-20172018

Jjano

Súhlasím s Petrom.
Greenwash je možno silné slovo (ale možno Peter vie viac ako my), ale ľudí to skrátka vychováva, že aj takéto disneylandy patria do národného parku a teda to ovplyvňuje ich povedomie.
"Príprava na lanovku" je možno silné slovo (ale možno Peter vie viac ako my), ale určite to postupne znižuje prah citlivosti populácie k developerským projektom.

Vladimir Popluhar

Peter - tej prvej poznámke som velmi neporozumel. K tej druhej len tolko, že potom je ten "dom" prípravou na lanovku už 5 rokov. Chcem len dodať že ta lanovka je uplne mimo môjho pochopenia - ale penize, peniaze i peňeži alebo love vladnu svetom - s tým vela nenarobíme. Ja som skôr zastanca tohto projektu - domu - z dôvodu, že ludia aspon trošku prídu vyvenčiť svoje ratolesti pod zamienkou navštivenia tejto atrakcie.

PaliT

Ak urobia akustický koncert na Hrebienku, to by ešte šlo, ale radšej v Smokovci. Koncert na Terynke je už úplne cez čiaru.

Ľadový dóm ako masírovanie verejnosti pre súhlas s lanovkou je už dosť divoký konštrukt na hranici konšpiračnej teórie. Stavia ho a financuje vari tá istá organizácia, čo plánuje tú lanovku?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum