Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysočinou

Diskusná téma K článku: Vysočinou

Trojdňovú túru, ktorú vám chcem popísať, sme vykonali v dňoch 10.-12.6.2008. Za oblasť nášho záujmu sme si zvolili Českomoravskú vrchovinu, ktorú nazývajú aj Vysočina. Naša túra začínala v meste Žďár nad Sázavou a končila v Bystřici nad Pernštejnem. Veľká časť trasy viedla cez CHKO Žďárske vrchy a krásnou krajinou Vysočiny. Zatiaľ čo Žďárske vrchy tvoria výraznejší lesný celok, zbytok trasy viedol cez lúky, lesíky a poľnými cestami okolo početných rybníkov a vodných nádrží. Krajina je to krásna, veľmi rozmanitá a dušu hladiaca.

Daulagiri

Príjemný článoček z mne úplne neznámych končín a ako to už býva zvykom pri tvojich článkoch Boro tak som sa aj zasmial trošku :-)

Boro

To M: Bohužial z mapy sme nezisitli, že u Žákovej hory je nejaký prales a ani sme nenašli žiadne avízo na nejakú naučnú stezku do pralesa. Okolo Buchtovho kopca sme už išli v búrke pod pláštenkami a talk sme sa naozaj nejako nezaujímeli o to či je alebo nie je to hviezdáreň.My sme do Pivoníc neprišli, ale odbočii sme skôr (viď mapu) a povedali sme si že jedn hrad stačí (Aušperk). lenže tam nebolo nič. Ale kraj je to naozaj pekný.

M.

Krásný kraj a pěkná reportáž. Měl bych jen pár poznámek:
Tak já bych netvrdil, že Žákova hora byla ztráta času a zbytečná námaha. Je tam nádherně zachovalý prales a jeden ze základních triangulačních bodů.
To, co je vidět na vrcholu Buchtova kopce není hvězdárna, ale radar.
Když už jste byli v Pivonicích, byl hřích neudělat si krátkou zacházku k překrásně ruině hradu Zubštějna.

Buddha

díky, skúsim (ak to teda hlava rodiny povolí...)

Boro

To Stepanek: Prosím ťa nehovor mi pán Tomis. Ja som Boro a hotovo.A máš pravdu v tom, že som teraz od jari bol dosť často na Morave a v piatok som sa vrátil z Krkonôš. Ale nezanedbávam ani Slovensko, lenže sú to trasy, ktoré buď som tu už opísa ja, alebo niekto iný a tak si hovorím, prečo zasa o tom písať. Nové je vždy zaujímavejšie.
To Budhha:Poviem ti, že je to ideálne na cyklistiku. Ten kámoš, čo tam bol so mnou ,tam minulý týždeň vytiahol aj svoju babu a prejazdili to krížom-krážom na bikoch. Určite v tejto oblasti nájdeš lacný penzión a keď mrkneš na mapy.cz$ret a klikneš na turistické a cyklotrasy tak si nájdeš pohodový terém i kraj. Doporučujem.

Buddha

Pekný článok. Mám otázku- máme 2 deti, 6 rokov resp 4 mesiace, hˇadáme nejaký na tip na dovolenku tak aby by to starší zvládol na bicykli sám resp.mladší vo vozíku - teda terén viacmenej rovinatý alebo minimálne zvlnený, trasy viac po lesoch než po cestách- ako to vypadá v tomto smere v popisovanej oblasti? Ďakujem za odpoveď

Stepanek

pan tomis akosi ste presedlali na moravu - to ja som celozivotne
"presedlany" na slovensko
a dobre sa to cita

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum