Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cestou-necestou na Gerlach

Beta

Ľubo ďakujem za to čo si napisal. Všetky len píšu, že Poľka vodila nelegálne a že ak niekto vodí nelegálne, samozrejme je Poliak (naozaj?). Nikto nepíše o tom, ako sa správal druhý vodca, predsa čo on urobil, bolo veľmi nezodpovedné!
Druhe, jednu vec nechápem, Gerlach nie je súkromný pozemok, Slovenský štát zatvára turistický chodník, a dava štít malej súkromnej skupine, ktorá si zarába peniaze, kontroluje, hoci oni nie sú štátny úradníci a ešte rozhodne, kto sa môže tam pohybovať. Koľko peňazí má z toho Slovenský štát?

Peter61

black maple:
asi je na Matterhorn nejaka nova lahsia cesta

Black maple

Ten horský vodca klame, bohapusto klame a zavádza.
Na Gerlach išla značka. Gerlach ľahší ako Matterhorn?
Mont Blanc len tak?
Skalný terén vzdialený od turistických chodníkov?
Najhoršie že ten človek úmyselne klame aby manipuloval
ľudí. Hnus.

Lubo

Narodna asociacia si dala riadny vlastny gol tym, ze sa okamzite nedistancovala od hulvatskeho spravania sa udajneho vodcu a neslubila disciplinarne potrestanie v pripade preukazania, ze islo o ich clena. To bolo povinne minimum. Lenze nie, rovno riesia svoje neprimerane vylobovane vyhody, ktore sa blizia taxikarskym nezmyslom. Cisto tatranskym vodcom by sa zislo, aby vodili viac aj v zahranici a vacsie (drahsie) veci, aby neboli odkazani na prijem z Gerlachu. Menej mentalne stabilne povahy maju potom dojem, ze ten kopec je ich.

Vrana

a ostatnym mozu dat vodcovia cez papulu ?

Rc1

k tou sa da dodat len jedno. ksefty ksefty ksefty. penaze penaze vsade. uz aj do hor sa dostali...

Beta

Slovenskí a poľskí vysokohorskí vodcovia sa dohodli - keď poľský vodca chce ísť na Gerlach musí mať súhlas od NAHV. Znamená - z Poľska budú môcť vodiť len IVBV, znamená nič nové :-)

krakow.wyborcza.pl/…/7,44425,…

Rc1

Vsade sa tam pise iba o asociacii horskych vodcov a o vodcovskej cinnosti. nikde tam nie je definicia toho pojmu co je to horsky vodca. ten bod 2f paragrafu 11 teda nedava aj tak zmysel, kedze definicia horskeho vodcu nie je asi napisana. na druhej strane ak mna bude niekto nazyvat horskym vodcom tiez mozem pytat od kadekoho obcianku?
ale je pravda ze ten paragraf 2c bod j pise ze clen tejto asociacie moze pozadovat preukazanie totoznosti ale iba od osoby ktora porusi pokyny horskej sluzby...

Peter61

na stránke HZS je Legislatíva
Zák. 544/2002 Zb.
, § 2a až 2f
§ 11a

Rc1

peter61 vies ni napisat aj cislo a paragraf? celkom by som si to rad pozrel

Peter61

Rc1
áno, do tohto zákona o HZS sa Mikloškovou novelou dostali UIAGM a cca pred 3 rokmi aj UIMLA

Lubo

Som zvedavy, ako sa vysporiada prax s koliziou Zakona o HZS a GDPR.
Nariadenie EU ma prednost pred domacou legislativou. A ja veru horskemu vodcovi nedam suhlas na oboznamovanie sa s mojimi osobnymi udajmi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum