Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Káva Grower`s cup

Lubo

@Axel
Hradna pani vo filmovej krabicke je biela?

Axel

Niet co dodat, ziadam dalsie clanky o cestovnom baleni kaviaru. A nieze k tomu zablokujete diskusiu, lebo rozposlem do redakcie filmovky s bielym praskom.

Cyro

A este hradna pani + filmova krabicka :-D

Phalike

Mozno coskoro pribudne clanok s testom zalievanej Hradnej pani vo vrecusku! :)

Merhorn

A mozno to bol len dobry rocnik a svah tej hradnej...paani:)

MatusM

Teraz je otázkou to, či sa tie značkové produkty chuťovou kvalitou naozaj neveľmi líšia od tých lacných low-costov. Alebo je to skôr o tom, že kamarátom aj prišlo niečo divnô, ale nechceli sa "zhovadiť" a správali sa tak, ako sa od nich bežne očakáva.

Podľa mňa u nás skôr platí to druhé, ľudia sa podvedome boja prejaviť názor, ktorý sa nejakým spôsobom vymyká normálu. Taká tá "čo na to povedia?" kultúra.

Lubo

@Jjano
Nastavenie ocakavani je svina. Jeden moj kamarat - vinny fajnsmeker - dostal pocas presunu na Dni otvorenych pivnic v Malokarpatskej oblasti napit z Hradnej sviece, ktora bola preliata zo svojho povodneho obalu do uhladnej flasky uz vypiteho vina vyssej kategorie. Vysledok bol podobny ako popisuje Jjano.

Hefaistos

@jjano K+. toto si myslim (mozno mylne, ale to je mi vlastne jedno) o vacsine tych ubergurmanov, ci uz sa jedna o kavu, vino: "rocnik WXYZ, pestovane na juznej strane, citim tam chut egresov a broskyn, okopavala ho Mara vzdy o 12-ej naobed...", alebo hocico ine. imho je to taky bezny hype. ale kto chce a ma na to, nech si teda vychutnava.

Jjano

No, nedá mi, aby som neposunul príhodu a je skutočne pravdivá, pretože je z prvej ruky: Pri upratovaní kuchyne sme vzadu za skrinkou našli otvorené vrecko mletej kávy zo samošky. Mohlo tam ležať hádam aj pol roka. Máme kamaráta (vďakabohu nehrozí, že by niekedy v živote zablúdil na hiking.sk), ktorého sme mali za znalca kávy, bol známy svojimi širokými znalosťami o káve, o jej chuti, degustácií, hodnotil pred nami kávy v našich kaviarňach... a tak sme si chceli z neho vystreliť. Pozvali sme hoc na superhyper kvalitnú kávu, ktorú sme dostali ako darček a tak nech ju ohodnotí a vychutná. Samozrejme, káva bola z toho zabudnutého vrecka, len sme ju presypali do vrecka nejakej fair-trade kávy, čo sme mali predtým.
Plánovaná pointa bola v tom, že mu dáme napiť a on ako gurmán a miestny kávový fajnšmeker to zhnusene vypľuje, zasmejeme sa a dáme si vínko a posedíme, popijeme.
Avšak nastal nečakaný zvrat. Milý kamarát si usrkol a namiesto zhrozenia skonštatoval, že je to brilantná káva a začal nám opisovať jej arómu, zloženie, nuansy... My by sme to do huby nedali a on vypil celú šálku a ešte bol spokojný... doteraz sa hanbíme.
Takže tak. :-)

Lubo

@Edy29
Mal som nevelke ocakavania od filtrovanej kavy - teda akejkolvek bez ohladu na odrodu alebo krajinu povodu. V porovnani s espressom samozrejme, zalievanu ani rozpustnu nepijem.

Edy29

Ursus dakujem za prispevok, ja som pokojny a moje skusenosti s etiopskou kavou referuju na Etiopia Crown. Kazdopadne v etiopii kava defacto vznikla a je to pravpovodna odroda, zasluzi si vacsiu uctu (Ak niekto napiše, ze mal nevelke ocakavania od etiopskej kavy...). Aj tak Lubovi dakujem za prostredkovanie moznosti ako si v bojovych podmienkach spravit dobru kavu a nie byt odkazany len na zalievanu ci nescafe.

Boro

Ešte že som už taký starý hríb a tak kludne môžem jesť to čo mi chutí, piť to, na čo mám chuť a robiť to, čo sa mi chce. A môžem sa vykašlať na všetkých "odborníkov, výživových poradcov, svetových konzultantov, EU ( a teraz bacha) aj na Nový Čas. A kávu mám rád voňavú,spenenú a silnú. A je mi úplne jedno , čo je to zaznačka a kto ju ako obral a pražil. Všetko je len kšeft.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum