Komentár
K článku: Výstup na vrchol Smrk zo Samčanky
nová témaK článku: Výstup na vrchol Smrk zo Samčanky
nová témaAnouschka k článku: Cez Myrafälle k tiesňave Steinwandklamm Perfektne popísaná turistická trasa - ďakujem, chystám sa presne takto ju absolvovať
+ 8 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci Nie pri Kapitule. Asi tu N49.09897° E20.76035°. Mozno je spravnejsie pomenovanie kravin ako stodola. Ale kravy tam uz dlho neboli.
+ 10 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Za jarnými kvetmi na Devínsku Kobylu s deťmi Devinska kobyla je nadherna oblast. Najkrajsia je prave na jar, neskor tam budu sialene roje komarov.
nová témaMartin knor k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Tento poznate? "Besuchen Sie Albanien. Ihr Mercedes ist schon da!" Tiez som s automatom zatial jazdil iba raz. Musel som, pretoze lavou rukou by som radenie pop …
+ 6 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít 37 rokov skor bol ten chodnicek po zjazdovke v pohode. Sli sme nim ako studenti pocas zemiakovej brigady na kopec. Ale dolu sme isli slusne.
+ 4 ďalšie príspevkySvatopluk k článku: Okolím Krupiny 2: Tesárska roklina, Rykynčice, Dudince a vychádzka cez Vartovku Pekné výlety. H. Tesáre - Dudince sa mi páči najviac. Tesárska dolina stojí za to. Dudince sú moderné kúpele ( pri troške negatívneho myslenia by šlo povedať "p …
nová témaDoxaD k článku: Zimná Martalúzka z Pustého poľa s deťmi Dakujem Ti velmi pekne za info.
+ 13 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Starý plášť cez Jeleniu horu a Čiernu skalu Pekne miesta. Presiel som to cele, hoci na Starom Plasti som bol uz davnejsie. Najblizsie dni sa opat chystam na Ciernu skalu kvoli jednej burine.
+ 2 ďalšie príspevkyMartin knor k článku: Zimná Krížna so záchrannou akciou Pred par rokmi som to siel naopak, ale zo Starych Hor. Napriek snezniciam som sa na traverze na zelenej poriadne prepadaval do kosodreviny. Bolo ovela viac sneh …
+ 6 ďalších príspevkovSona k článku: Východnou časťou Wachau Ratrakove tempo znamena, ze ides ako stroj? Pri tej poznamke, ze pri vystupe do kopca bude najblizsia zastavka o pol hodiny, to tak chapem :)
nová témaSona k článku: Prekliate pivo Skusis teraz poochutnavat aj slovenske piva a radlery? :)
+ 24 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok TANAP v príprave Vo veku 89 rokov opustil rady niekdajších „tanapákov“ prof. Ing. Ivan Vološčuk, DrSc. (*1935). Zastával v deväťdesiatych rokoch minulého storočia pozíciu riadit …
+ 472 ďalších príspevkovPavel Forgáč k článku: Okruh sviežozelenou jarnou Burdou No bola to skôr sivá jeseň 😃. Hmla jak mlieko. A vidmo bolo v Pilišslych vrchoch už na druhom brehu Dunaja 😃. Niekedy snáď spíšem aj túto túru. Bola to pekná št …
+ 14 ďalších príspevkovMuska k článku: Z Čierneho Balogu na Zbojská cez Obrubovanec, Kysucu a Klenovský Vepor Tak ako píšeš, podobne to vyzerá aj v Páleničnej a Čiernej doline a počul som aj o doline smerom na Boldišku - túto som zatiaľ nenavštívil, nechce sa mi motať p …
+ 19 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Jarný okruh cez terchovské osady Marunovci a Šmehýľovci Janabilesova: jasnačka. -))
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Tanzánia - Kilimanjaro (Kilimandžáro) Obuv je dôležitá (pri vrcholovke) abcnews.go.com/…/story?id=246…
+ 1 ďalší príspevokLubo k článku: Národný park Muránska planina otvoril nový chodník k syslovisku Biele vody Do clanku sme doplnili presny priebeh trasy, ktora bude mat dva useky: Muran – syslovisko Syslovisko – Predna hora Link na mapu: mapy.dennikn.sk/?trasa=fyFV …
+ 3 ďalšie príspevkyPeter61 k článku: Medvede budeme asi strieľať Huliak ulovil medvedicu. Odborníci sa zhodujú v tom, že situáciu treba riešiť v niektorých prípadoch aj odstrelom (odomknuté) dennikn.sk/…/?cst=37d3d9782b8…
+ 264 ďalších príspevkovK článku: UNIMO útulňa a rozhľadňa nad Dúbravicou
nová téma
Diskusná téma K článku: Káva Grower`s cup
Diskusná téma K článku: Káva Grower`s cup (strana 2)
@Axel
Hradna pani vo filmovej krabicke je biela?
Niet co dodat, ziadam dalsie clanky o cestovnom baleni kaviaru. A nieze k tomu zablokujete diskusiu, lebo rozposlem do redakcie filmovky s bielym praskom.
zfilmovanu hradnu pani som uz tusim videl :D
A este hradna pani + filmova krabicka :-D
Mozno coskoro pribudne clanok s testom zalievanej Hradnej pani vo vrecusku! :)
A mozno to bol len dobry rocnik a svah tej hradnej...paani:)
Teraz je otázkou to, či sa tie značkové produkty chuťovou kvalitou naozaj neveľmi líšia od tých lacných low-costov. Alebo je to skôr o tom, že kamarátom aj prišlo niečo divnô, ale nechceli sa "zhovadiť" a správali sa tak, ako sa od nich bežne očakáva.
Podľa mňa u nás skôr platí to druhé, ľudia sa podvedome boja prejaviť názor, ktorý sa nejakým spôsobom vymyká normálu. Taká tá "čo na to povedia?" kultúra.
@Jjano
Nastavenie ocakavani je svina. Jeden moj kamarat - vinny fajnsmeker - dostal pocas presunu na Dni otvorenych pivnic v Malokarpatskej oblasti napit z Hradnej sviece, ktora bola preliata zo svojho povodneho obalu do uhladnej flasky uz vypiteho vina vyssej kategorie. Vysledok bol podobny ako popisuje Jjano.
Veď už idem.
:-))) :-)))) Serte na to, choďte radšej na pivo! :-)))
@jjano K+. toto si myslim (mozno mylne, ale to je mi vlastne jedno) o vacsine tych ubergurmanov, ci uz sa jedna o kavu, vino: "rocnik WXYZ, pestovane na juznej strane, citim tam chut egresov a broskyn, okopavala ho Mara vzdy o 12-ej naobed...", alebo hocico ine. imho je to taky bezny hype. ale kto chce a ma na to, nech si teda vychutnava.
No, nedá mi, aby som neposunul príhodu a je skutočne pravdivá, pretože je z prvej ruky: Pri upratovaní kuchyne sme vzadu za skrinkou našli otvorené vrecko mletej kávy zo samošky. Mohlo tam ležať hádam aj pol roka. Máme kamaráta (vďakabohu nehrozí, že by niekedy v živote zablúdil na hiking.sk), ktorého sme mali za znalca kávy, bol známy svojimi širokými znalosťami o káve, o jej chuti, degustácií, hodnotil pred nami kávy v našich kaviarňach... a tak sme si chceli z neho vystreliť. Pozvali sme hoc na superhyper kvalitnú kávu, ktorú sme dostali ako darček a tak nech ju ohodnotí a vychutná. Samozrejme, káva bola z toho zabudnutého vrecka, len sme ju presypali do vrecka nejakej fair-trade kávy, čo sme mali predtým.
Plánovaná pointa bola v tom, že mu dáme napiť a on ako gurmán a miestny kávový fajnšmeker to zhnusene vypľuje, zasmejeme sa a dáme si vínko a posedíme, popijeme.
Avšak nastal nečakaný zvrat. Milý kamarát si usrkol a namiesto zhrozenia skonštatoval, že je to brilantná káva a začal nám opisovať jej arómu, zloženie, nuansy... My by sme to do huby nedali a on vypil celú šálku a ešte bol spokojný... doteraz sa hanbíme.
Takže tak. :-)
@Edy29
Mal som nevelke ocakavania od filtrovanej kavy - teda akejkolvek bez ohladu na odrodu alebo krajinu povodu. V porovnani s espressom samozrejme, zalievanu ani rozpustnu nepijem.
Ursus dakujem za prispevok, ja som pokojny a moje skusenosti s etiopskou kavou referuju na Etiopia Crown. Kazdopadne v etiopii kava defacto vznikla a je to pravpovodna odroda, zasluzi si vacsiu uctu (Ak niekto napiše, ze mal nevelke ocakavania od etiopskej kavy...). Aj tak Lubovi dakujem za prostredkovanie moznosti ako si v bojovych podmienkach spravit dobru kavu a nie byt odkazany len na zalievanu ci nescafe.
Ešte že som už taký starý hríb a tak kludne môžem jesť to čo mi chutí, piť to, na čo mám chuť a robiť to, čo sa mi chce. A môžem sa vykašlať na všetkých "odborníkov, výživových poradcov, svetových konzultantov, EU ( a teraz bacha) aj na Nový Čas. A kávu mám rád voňavú,spenenú a silnú. A je mi úplne jedno , čo je to zaznačka a kto ju ako obral a pražil. Všetko je len kšeft.